Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egymillió eurót adományozott a Barcelona legendája

A szombati napon a közösségi médián keresztül került megerősítésre, hogy a Barcelona egykori klasszis labdarúgója jelentős összeggel támogatta a koronavírus elleni küzdelmet…

A Barcelona világ-, és Európa-bajnok legendája, Xavi a szombati nap folyamán a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy 1 millió euróval támogatja a Hospital Clínic nevű barcelonai egészségügyi intézményt a koronavírus-járvány elleni harcban.

A katari al-Szadd vezetőedzőjeként dolgozó Xavi és felesége közös felajánlásából a járvány leküzdéséhez szükséges orvosi eszközöket, védőfelszereléseket vásárolnak. A kórház  közösségi oldalain posztolt videóban Xaviék másokat is arra buzdítanak, hogy csatlakozzanak a kórház kampányához, pénzgyűjtő akciójához.

Mint ismeretes, korábban Lionel Messi és Pep Guardiola is felajánlott egy-egy millió eurót a koronavírus-járvány sújtotta Barcelonának a védekezésre.

Spanyolországban sajnos rendkívül kritikus a helyzet, a járványban naponta közel ezer ember veszíti életét, összesen már több mint 12 ezren hunytak el a betegségben, miközben a fertőzöttek száma meghaladta a 130 ezret.