Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpoolból erősítene az AS Roma – sajtóhír

A koronavírus járvány komoly pénzügyi hatással is bír, ami bizony még a Premier League klubjait is érinti. Jelentős átszervezések várhatóak.

A 2008-as pénzügyi válság óta nem látott zuhanás tapasztalható most a tőzsdéken, egy gazdasági szakadék felé tart most a világ. Ez pedig a sport szereplőit is erősen érinti majd világszerte – még a Premier League-es kluboknál is komoly átszervezésekre lesz majd szükség a személyi állományban. Embereket bocsátanak majd el, másoknak a fizetése fog jelentősen csökkenni – és igen, bizonyos játékosoknak is távozniuk kell majd.

A Liverpool Echo információi szerint erre a sorsra juthat majd az Everton 27 éves brazil szélsője, Bernard is. A válogatott támadó idén 19 bajnokin jutott szóhoz, ám teljesítménye annyira nem volt letaglózó, hogy mindenképp marasztalják. Értékét a Transfermarkt 20 millió euróra becsüli, szerződéséből pedig bőven van még (2022 nyarán jár le). Adja magát, hogy pénzre kéne váltani őt – sajtóhírek szerint a liverpooliak komoly tárgyalásban vannak az AS Romával ezzel kapcsolatban.

Az mondjuk más kérdés, hogy a játékos nem feltétlenül szeretne távozni. Instagramon hazugságnak nevezte azokat a híreszteléseket, hogy klubja el akarja adni őt Rómába. Bernard minden bizonnyal szívesen maradna még Angliában, viszont nem biztos, hogy ez csak az ő döntése lesz. Ha az Evertonnál nem vele képzelik el a jövőt, akkor mennie kell – az AS Roma pedig egy nem rossz opció ilyen szempontból.