Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Boateng továbbra is London felé kacsintgat

Egyre inkább biztosnak tűnik az, ami korábban még szinte teljesen elképzelhetetlennek látszott. Jerome Boateng az elmúlt tíz évben stabil tagja volt a Bayern Münchennek, ám a világbajnok védő egyre inkább kikopni, kiöregedni látszik a sztárcsapatból.

Kissé korainak tűnő kiégés érte el a még mindig csak 31 éves Boatenget. A ghánai származású bekk fiatalon elérte képességei csúcsát, és már 24-25 esztendős kora környékén a középső védők egyik legjobbjaként emlegették. Ekkoriban jöttek a legnagyobb sikerei mind a Bayernnel (bajnoki címek és egy Bajnokok Ligája-győzelem), és a német válogatottal is (világbajnoki cím).

A szakportálok sem tartják már túl nagyra Boateng képességeit, lévén értéke nagyjából a fiatalkori és tapasztalatlan énjével vetekszik. A Transfermarkt példának okáért mindössze 15 millió euróra saccolja a kivásárlási árát a fásult bekknek, akit még 2021-ig köt szerződés a müncheniekhez.

Állítólag már tűkön ülve várja a nyári átigazolási időszakot a Chelsea és az Arsenal is. Sőt, ha minden igaz, Boateng már tépelődik is azon, hogy melyik klubot válassza, lévén eldöntötte, hogy mindenképpen levegőváltozásra vágyik.