Gyász: elhunyt Guardiola édesanyja, koronavírusos volt – közlemény

Rock Péter
Rock Péter
újságíró, 2020 április 6. 16:49

Az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Manchester City a hivatalos felületein közölte, hogy Pep Guardiola vezetőedző édesanyja, Dolors Sala Carrió életét vesztette – a koronavírussal fertőzött nő 82 éves volt.

„A Manchester City-család sajnálattal közli, hogy Pep édesanyja, Dolors Sala Carrió a mai nap folyamán Barcelona tartományban, Manresa városában elhunyt, miután megfertőződött a koronavírus-járvánnyal. 82 éves volt. Szeretnénk kifejezni maximális együttérzésünket minden érintettnek. Pepnek, a családjának és a barátainak pedig kitartást és sok erőt kívánunk ezekben a nehéz időkben” – olvasható a Premier League címvédőjének bejegyzésében.

A City trénere felé többek között a városi rivális Manchester United gárdája is jelezte szolidaritását – a teljes futballvilághoz hasonlóan.

Guardiola a múlt hónapban egymillió eurót adományozott a barcelonai Angel Soler Daniel Alapítványnak, hogy segítse a vírus elleni harcot, valamint támogassa az egészségügyi dolgozók munkáját. Spanyolországban már több mint 13 ezer ember lett a koronavírus áldozata, ez az egyik legsúlyosabb szám világszerte.