NB I: nem tervezik a szezon törlését

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 április 6. 16:00

Valamennyi európai szövetség teljes bizonytalanságban próbálja kitalálni, hogy mi legyen a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett 2019-2020-as szezonnak – lássuk, az MLSZ elképzelését…

Az NB I-es testület elnöke, Róka Géza a hétfői napon elárulta, hogy véleménye szerinte május 10-én kellene elkezdődnie a csapatszintű edzéseknek ahhoz, hogy szerda-szombati ritmusban június 30-ig befejeződjenek az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa küzdelmei:

“Sajnos, a dolgok jelenlegi állása szerint csoda lenne, ha június végéig be tudnánk befejezni a bajnokságot és a Magyar Kupát. Az NB I-es bizottság is igyekszik betartani a hatóságok előírásait, ezért nem ülésezik, a tagok telefonon és e-mailben egyeztetnek, illetve tartják egymással a kapcsolatot. Pillanatnyilag arra várunk, hogy a kormány milyen intézkedéseket rendel el az április 11. utáni időszakra. További csúszások esetén is mintegy 45-50 napnak kell eltelnie a csapatszintű edzések újrakezdése és a bajnokság utolsó fordulója között.”

Az NB I 2019–2020-as kiírásából még nyolc teljes forduló, valamint a Ferencvárosnak a Debrecen és az Újpest ellen elmaradt mérkőzése, vagyis 50 találkozó van hátra. A Magyar Kupában a két oda-visszavágós elődöntőt és a finálét kellene lejátszani.