Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: döntöttek a fizetéscsökkentésről

A hétfői napon az olasz bajnokság (Serie A) csapatai konferencia keretein belül döntést hoztak a rendkívüli szünet miatt a játékosok fizetésének csökkentésével kapcsolatban…

Az olasz bajnokság (Serie A) csapatai egyhangúlag megszavazták a játékosok fizetésének csökkentését a hétfői napon tartott telefonos válságértekezlet keretein belül, melyen mind a 20 csapat képviselője részt vett.

Az olasz sajtó beszámolói szerint a megállapodás értelmében, amennyiben az idényt befejezik, a játékosok fizetése mintegy 17 százalékkal csökken, ha viszont már lejátszani sem sikerül a jelenlegi kiírást, akkor a labdarúgók 30 százalékkal kapnak kevesebbet az eredeti jövedelmüknél.

A szavazáson a 19 együttes képviselője voksolt névtelenül, és mindannyian elfogadták a javaslatot – a Juventus nem szavazott, mivel a rekordbajnok torinói gárda már korábban megállapodott játékosai bérének csökkentéséről. A döntést egyelőre nem lehet hivatalosnak tekinteni, ugyanis még a játékosoknak is el kell fogadniuk a klubok által megszavazott döntést, de a helyi vélemények szerint ezzel nem lesz probléma.

A Serie A-s klubok továbbra is mindenképp befejeznék a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, 2019-2020-as idényt, ám erre kizárólag akkor kerülhet sor, ha az egészségügyi feltételek, valamint a kormány döntései ezt lehetővé teszik.

Olaszországban a bő egy hónapja tartó járványban vasárnap estig már 15 887 halálesetet regisztráltak, és összesen csaknem 130 ezren kapták el a betegséget, de az elmúlt napokban jelentős javulást tapasztaltak. Ugyanakkor a hatóságok figyelmeztették a helyieket, hogy ennek ellenére továbbra is tartsák be a szigorú előírásokat, hogy a tendencia folytatódjon, egyelőre még ne higgyék azt, hogy vége a járványnak.