Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid is tervezi már a játékosok fizetésének csökkentését – sajtóhír

Habár eddig arról szóltak a hírek, hogy a Real Madrid jó gazdasági helyzetben van és nem kell intézkedéseket tennie annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány okozta pénzkiesést a játékosok fizetésének csökkentésével orvosolják, ám most spanyol sajtóhírek szerint mégis erre készülnek. 

A spanyol Cadena SER rádiócsatorna szerint a Real Madrid mégis arra készül, hogy lecsökkenti játékosai fizetését. Két lehetőség áll előttük: egy kisebb 12 százalékos vagy egy nagyobb 20 százalékos csökkentés. A 2018/19-es szezon költségvetése szerint az első csapat fizetése összesen 283 millió eurót tett ki, és ebben még nincsenek benne a teljesítmény és más bónuszok. Ha a 12 százalékos csökkentést eszközölik 33 millió eurót spórolnak, ha a 20 százalékosat, akkor 56 millió eurót.

A legtöbb Real Madrid játékos egyetért a csökkentéssel, kivéve Toni Kroost, de ő elmagyarázta, hogy miért ez a véleménye. A terv az, hogy ha a legnagyobb fizetéssel rendelkezők béréből vesznek el, akkor marad pénz a klub más alkalmazottjaira. A másik fontos dolog, hogy a Real Madrid nem akar várni arra, hogy a spanyol kormány törvénybe foglalja a fizetéscsökkentéseket a kluboknál, mert akkor akár mindenki rosszul járhatna.

A helyzet azonban továbbra is nyugodt a madridi klubnál. Az Európai Klubszövetsége (ECA) egy 70% alatti hatékonysági mutatót (a teljes bér százalékos aránya az összes jövedelemhez viszonyítva) javasol, ami a Real Madridnál egy igen megnyugtató 52% jelenleg. A klub jelenlegi teljes bérköltsége  394 millió euró míg a bevétele 757 millió euró.