Eldőlni látszik a PSG távozó sztárjának sorsa – sajtóhír

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 április 8. 12:00

Ugyan korábban számtalan csapattal hírbe hozták a Paris Saint-Germain lejáró szerződésű gólgyárosát, nagyon úgy tűnik, hogy megvan az új csapata…

A legfrissebb Dél-amerikai beszámolók szerint Edinson Cavani hatalmas meglepetésre az európai kérők és az argentin Boca Juniors helyett hazájába, az 52-szeres bajnok Penarol együtteséhez készül leszerződni.

A Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató együttes csapatkapitánya, Cristian Rodríguez is megerősítette a várható érkezését: “már többször beszéltünk Edivel, annyit elárulhatok, azon van, hogy hozzánk igazoljon”.

A 33 éves támadó jelenleg már a hetedik szezonját tölti a PSG alkalmazásában, 2013-as leigazolása óta már kereken 200 találatot szállított a klub színeiben, ugyanakkor kevesebb játéklehetősége révén a francia bajnokság (Ligue 1) idei kiírásában 14 meccs alatt mindössze két gólt szerzett. Cavani emiatt egyre kevésbé érzi jól magát a francia fővárosban, nyári távozása immár biztosra vehető, eddig az érdeklődők közt leginkább az Atlético Madrid, a Napoli, a Chelsea és a Manchester United csapatát és az MLS-t emlegették vele kapcsolatban.

A párizsi kalandot megelőzően Cavani Európában eddig csak Olaszországban játszott, méghozzá a Palermo (2006-2010) és a Napoli (2010-2013) egyesületeiben, hazájában nevelőegyesületét, a Danubión kívül máshol nem fordult meg.