Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez vár a Spurs ászára a szünet alatt

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, a Tottenham kiváló játékosa a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet kihasználja arra, hogy letöltse kötelező katonai szolgálatát…

A Reuters egy neve elhallgatását kérő katonától tudta meg, hogy milyen kiképzésre számíthat a Tottenham erőssége, Son Heung Min a Dél-koreai seregben:

“Aki itt vesz részt kiképzésen, az megtanulja, hogy kell puskával lőni, hogy kell könnygáz mellett lélegezni, és hogy kell megtenni mindent a túlélésért egy valós ütközetben!”

A beszámolók szerint az állandó könnygázas kiképzés és az égő épületből való menekítés mellett a „hab a tortán” a kiképzés végén egy 30 km-es séta, melyen a katonáknak egy 40 kg-os táskát kell cipelniük végig, így javítva a kitartásukon.

A Koreai Köztársaságban a mai napig kötelező a sorkatonai szolgálat letöltése, ez alól pedig bizony még a Premier League sztárfocistája sem lehet kivétel. Minden, 19. életévét betöltő dél-koreai férfit behívnak a toborzóirodákba, hogy felmérjék alkalmasságát. A felmérések alapján alkalmassági kategóriákba sorolják a behívottakat, a katonai szolgálat időtartama alapesetben 21-24 hónap. Azonban Dél-Korea válogatottja a 2018-as Ázsiai Játékok megnyerésével olimpiai indulást szerzett magának, és abban a jutalomban részesült, hogy a kétéves időtartam helyett egy rövidített, csupán négyhetes katonai szolgálatot kell teljesíteniük a játékosoknak.