Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérorosz kupa: az egyik nagy hozta, a másik elbukta a kötelezőt

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet alatt Európában egyedüliként Fehéroroszországban zajlik a bajnokság, a 2020-as idényből három forduló már le is ment, hét közben pedig a nemzeti kupában volt jelenése az érdekelt csapatoknak…

A Fehérorosz Kupa negyeddöntőit még az első bajnoki fordulót megelőzően, de már a koronavírus-járvány kellős közepén, március 8-án rendezték meg, így már csak négy csapat maradt állva. Az oda-visszavágós elődöntő-párharcok első felvonásaira a szerdai napon került sor.

A bajnoki címvédő Dinamo Breszt gárdája kétgólos előnybe került a 2019-es Kupa-győztes Sahtar Szoligorszk elleni csörtében. Eközben a tavalyi szezont megelőzően zsinórban 13 bajnoki címet nyerő BATE Boriszov gárdája a csapnivaló bajnoki rajtot tetézte egy Kupa-vereséggel, noha a Szlavija Mozir elleni minimális fiaskó még nem jelent semmit.

Fehérorosz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések

Szlavija Mozir-BATE Boriszov 1-0
Dinamo Breszt-Sahtar Szoligorszk 2-0

A párharcok visszavágóit a tervek szerint három hét múlva, április 29-én fogják lebonyolítani.

Aki a kényszerszünet és karantén alatt továbbra is labdarúgást szeretne követni, aggodalomra semmi ok, a méltán népszerű fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) küzdelmei a húsvéti hétvégén is folytatódnak majd péntektől egészen hétfőig.