Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: változhat a bajnokság létszáma

Olaszországban továbbra is teljes a bizonytalanság, hogy az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as szezonjának küzdelmei mikor folytatódhatnak tovább, kiváló ötletből és lehetséges tervből mindenesetre annál több van…

A helyi lapok beszámolója szerint az olasz élvonalbeli klubok egyetértenek abban, hogy ha nem sikerül befejezni a mostani bajnokságot, akkor ne hirdessenek kiesőket, de az olasz másodosztály (Serie B) aktuális első két helyezettje jusson fel a Serie A-ba, és jövőre legyen 22 csapatos az első osztály.

Az élvonalban jelenleg a Brescia és a SPAL áll az utolsó két kieső helyen, messze lemaradva a többiektől, de például a 17-18. helyen a Genoa és a Lecce azonos pontszámmal áll egymással. (Ilyenkor az egymás elleni eredmény rangsorolna, de még csak egy összecsapást játszottak le, és az is döntetlen lett.) Őket egyetlen ponttal előzi meg a Sampdoria, kettővel a Torino, hárommal az Udinese – egyszóval rendkívül szoros az alsóház.

Eközben az olasz másodosztály küzdelmeit a Benevento már 20 (!) pontos előnnyel vezeti a második Crotone előtt, harmadik pedig a Frosinone. Filippo Inzaghi csapatának bajnoki címét és feljutását a koronavíruson kívül aligha veszélyeztethette volna már bárki, így mindenképpen óriási érvágás lenne számukra, ha a következő idényt nem a legmagasabb osztályban kezdhetnék meg.

Olaszországban bő egy hónap alatt már 17 127 ember hunyt el a járványban, és több mint 135 ezer esetben diagnosztizálták a betegséget.

Több olasz lap is azt feltételezi, hogy jelen állás szerint május elején kezdődhetnek el a tréningek Olaszországban, és június elején folytatódhatnak a félbemaradt 2019-2020-as szezon mérkőzései. Amennyiben viszont erre nem kerülhetne sor, akkor jöhetne a 22 csapatos Serie A-s szezon…?

További olasz másodosztállyal kapcsolatos hírekért, naprakész információkért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!