Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kényszerhelyzet: így csökkent a játékosok értéke

A nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet hatására végrehajtott első, egységes csökkentését a játékosok piaci értékét illetően…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Here is the new top 10!👏 @sanchooo10 overtakes @leomessi!😲 ———————————————————— #psg #mancity #liverpoolfc #spurs #bvb #fcbarcelona

Transfermarkt (@transfermarkt_official) által megosztott bejegyzés,

Ahogyan az a fentiekből is látszik, a Transfermarkt portálja 20 százalékkal csökkentette a labdarúgók általános becsült piaci értékét, az 1998-ban és később született játékosok értéke pedig 10 százalékkal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy összesen, globális szinten a világ labdarúgóinak értéke mintegy 9 milliárd euróval csökkent.

A Transferkmart oldal alapítója, Matthias Seidel így értékelte a történteket:

“A tőzsdei árfolyamok zuhantak, számos klub kerülhet csődközeli helyzetbe, az átigazolási tárgyalások pedig megrekedtek, mivel a legtöbb klub körül sok a bizonytalanság. Jelenleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben úgy emelkednek az árak, mint az előző években.”

Egyelőre még senki nem tudja, hogy a mostani leállás még meddig fog tartani, de abban biztosak lehetünk, hogy ha nem lesz folytatás, akkor időről időre valamennyi játékos általános piaci értéke további csökkenésen fog keresztül menni.