Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Többen is felmondtak a Barcelona vezetőségéből

Több spanyol forrás is megerősítette, hogy a Barcelona vezetőségéből fél tucatnyian azonnali hatállyal beadták felmondásukat, miután nem látják biztosítottnak a klub jövőképét…

A spanyol lapok beszámolója szerint a Barcelona vezetőségéből hatan egyszerre álltak fel pozíciójukból, mivel nem értenek egyet Josep Maria Bartomeu klubelnök botrányos elhatározásaival, s abszolút nem látják helyesnek a katalán klub első embere által felvázolt irányt.

Két alelnök, Emili Rousand és Enrique Tombas mellett az igazgatók közül Silvio Elias, Maria Teixidor, Josep Pont és Jordi Clasamiglia egyaránt azonnali hatállyal elhagyja a klubot. Felmondásukról levélben értesítették az immár napról napra egyre több kritikával szembenéző elnököt. Közleményükben többek közt a következő okokat említik:

“Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor a jövőre nézve már semmilyen meghatározott célt nem látunk. Semmilyen válságterv nem lett kiépítve a mostani krízishelyzet kezelésére, az azt követően újraindulásra. Remélhetőleg a következő választások visszazökkenthetik majd a klubot a megfelelő irányt képviselő vezetés birtokába.”

Egyes források szerint a Bartomeu több vezetőségi tagtól tervezett megválni, ezt akarták megelőzni a leköszönő tagok, ugyanakkor az egyre inkább látszik, hogy egyre kevesebb támogatója maradt a klubot 2015 óta irányító elnöknek. Az egyre több belviszály pedig biztosan nem kedvez a világ egyik legnépszerűbb labdarúgócsapata számára.