Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyangnak azt tanácsolják, váltson klubot

Pierre-Emerick Aubameyangnak egy nagyobb ambíciókkal rendelkező klubhoz kellene igazolnia, ha trófeákat akar nyerni – véli a Gaboni Labdarúgó-szövetség elnöke, Pierre Alain Mounguengui.

Aubameyang 2018 januárjában igazolt az Arsenalhoz 56 millió fontért, azóta 61 gólt szerzett a londoni klub színeiben, 2018-19-ben ő lett a Premier League gólkirálya. A 30 éves gaboni válogatott csatár szerződése jövő nyáron jár le jelenlegi klubjánál.

Nem azt mondom, hogy az Arsenalnak nincsenek ambíciói, de ezek nem akkorák, mint Európa más klubjainál. Mi a világ legjobb játékosai között tartjuk számon Pierre-t. Azt tanácsoltam neki, hogy dolgozzon keményen továbbra is, hogy felhívja magára a legnagyobb klubok figyelmét. Aubameyang világklasszis játékos, de a futball, mint mindenki számára, kollektív sport. Jelenleg az Arsenalban futballozik és semmit sem nyert a csapattal. Ezt hívhatjuk kollektív bukásnak” – idézi az ESPN Pierre Alain Mounguenguit.

Az Arsenal a kilencedik helyen állt a Premier League-ben, mielőtt a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot. A Bajnokok Ligájába a 2015-2016-os idény óta nem jutott be a csapat, Aubameyang 2018-as érkezése óta pedig két döntőt is elveszített: a 2018-as Ligakupát és a legutóbbi idény Európa-liga-döntőjét. Aubameyang iránt angol sajtóhírek szerint a Manchester United érdeklődik. A gaboni csatár 17 gólt szerzett a Premier League-ben, így Jamie Vardy mögött a második helyen áll a góllövőlistán.