Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Firpo bizonyítani akar

Az elmúlt hetekben többször is felmerült Júnior Firpo neve, mint lehetséges távozó, ha az FC Barcelona szóba került az átigazolási piacon. A pletykák rendszerint arról szólnak, hogy az Inter és a Barca komoly üzletekre készül az idei évben.

És a dominikai születésű Firponak tetszik vagy sem, bizony ő csak egy porszemnek tűnik a gépezetben. Pedig az U21-es spanyol válogatottal tavaly Eb-t nyerő balhátvéd nagy reményekkel igazolt 2019-ben a Camp Nou-ba.

Egyesek ugyanis azt jósolták, hogy a 23 éves védő kiszoríthatja a balszélről Jordi Albát. Csakhogy a Betis-ben nevelkedett tehetség egyelőre inkább kiegészítőembernek számít, semmint kezdőjátékosnak.

Állítólag a Barca szívesen odaadná Firpot az Internek, természetesen némi pénzmaggal megtoldva, és cserébe nem kérnének mást az olaszoktól, mint Lautaro Martínezt. Csakhogy ez az ötlet a jelek szerint nem igazán nyerte el a fiatal bekk tetszését:

„Új csapathoz érkeztem, egy új városba és egy nagy klubhoz. Egy alkalmazkodási időszakban vagyok, de vissza akarok térni a játékba, és bizonyítanom kell játékosként, mert azt hiszem, hogy még nem látták az igazi énemet.”

– fogadkozott a Dominikai Köztársaságban született, de már hat éves kora óta Spanyolországban élő Firpo.