Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

E-sport: a Real Madrid játékosa is indul az F1-es futamon

Vasárnap rendezik meg a Formula-1 hivatalos virtuális bajnokságának harmadik versenyét, a Kínai Nagydíjat, amelyen hat aktív pilóta mellett Thibaut Courtois is biztosan részt vesz.

A Formula-1 a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Bahreini Nagydíj vasárnapján indította el a virtuális nagydíjsorozatot, amely immár a harmadik versenyéhez közeledik. Az első futamon még csak kettő, míg a másodikon már hat aktív pilóta vett részt, és pontosan ennyien indulnak biztosan a vasárnapra kitűzött virtuális Kínai Nagydíjon is, amelyet a sanghaji verseny eredetileg tervezett hétvégéjén bonyolítanak le.

Az előző futamon győzelmet arató Charles Leclerc ezúttal is rajthoz áll, mint ahogyan a Red Bullt erősítő Alexander Albon, az Alfa Romeo olasz versenyzője Antonio Giovinazzi, a mclarenes Lando Norris, illetve a Williams kettőse, George Russell és Nicholas Latifi is, vagyis egyelőre nincs újabb induló a 2020-as mezőnyből.

A Red Bull izgalmas párost jelentett be, ugyanis Thibaut Courtois lesz Albon csapattársa. A Real Madrid belga kapusa már több virtuális Formula-1-es eseményen is versenyzett, – igaz azokat nem az F1 rendezte, de rangos, hivatásos jelenlegi és korábbi Formula-1-es versenyzőkkel, e-sportolókkal és Youtuberekkel teletűzdelt mezőny jött össze – és mindkét alkalommal helytállt, a középmezőnyben végzett.

„Igazán örülök, hogy vasárnap Alex Albon mellett az Aston Martin Red Bull Racinggel vehetek részt a Virtuális Nagydíjon, és tagja lehetek a Red Bull esport-családjának. Adtak pár tippet, segítettek a felkészülésben az utóbbi hetekben, és már nagyon várom a versenyt. Szeretem a játékot, Albonnal már küzdöttem párszor, és F1-es versenyzők ellen is mindig elképesztő versenyezni. A gyakorlásokon az utóbbi hetekben mindig a mezőny közepén voltam, szóval reménykedem a pontszerzésben” – nyilatkozta Courtois.

A nagydíj egy időmérőből és egy 28 körös futamból áll, a vasárnap 20 órakor kezdődő eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.