Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandiában is döntöttek a félbeszakadt szezonról – sajtóhír

A kormányfő keddi döntése értelmében a holland bajnokság (Eredivisie) 2019-2020-as idénye gyakorlatilag befejezettnek tekinthető…

A holland miniszterelnök, Mark Rutte kedd este bejelentette, hogy szeptember 1-ig minden engedélyköteles rendezvény elmarad, így a nézők nélküli futballmeccseket sem lehet játszani az országban.

A holland labdarúgó-szövetség (KNVB) április elején azt közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első és másodosztályú bajnokságot, először zárt kapuk mögött rendezett találkozókkal. Az élcsapatok közül viszont többen is felszólították a szövetséget, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a járványhelyzet miatt.

A KNVB egyelőre még nem reagált a miniszterelnök kijelentésére, így egyelőre nem ismert, hogy kihirdetik-e a végeredményt a jelenlegi állás alapján (az Ajax és az AZ Alkmaar azonos pontszámmal vezette a táblázatot), vagy egész egyszerűen törlik a teljes 2019-2020-as idényt – a holland lapok az utóbbira számítanak. Várhatóan a döntés kihirdetésével megvárják az UEFA következő, csütörtöki konferenciáját.