Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek az elhalasztott Eb nevéről – HIVATALOS

A európai labdarúgó szövetség (UEFA) csütörtöki videokonferenciáján több téma mellett a jövőre halasztott Európa-bajnokság is szóba került…

Az UEFA végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén eldöntötték, hogy bár az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztották, 2021-ben is Euro 2020 lesz a torna hivatalos neve. Az MLSZ tájékoztatása szerint igencsak prózai okai vannak a döntésnek:

“Az UEFA végrehajtó bizottsága mai ülésén úgy határozott, a 2020-ban hatvanadik évfordulóját ünneplő Európa-bajnokság továbbra is az EURO 2020 nevet viseli, habár a tornát 2021 nyarán játsszák a kvalifikált csapatok. A döntésben az évforduló mellett a környezettudatosság is közrejátszott, ugyanis sok termék elkészült már az EURO 2020 logóval, névváltoztatás esetén ezek a szemétbe kerültek volna, és újak elkészítésére lett volna szükség. Az UEFA szerint az elnevezés később is emlékeztetni fog arra, hogyan fogott össze 2020-ban, az Eb-k 60. évfordulóján a futballvilág is a koronavírus-járvány ellen. Marco Rossi csapata Bulgária ellen játszott volna az Eb-selejtező rájátszásában március végén, de ez a találkozó is elmaradt a helyzetre való tekintettel.”

Az elhalasztott Európa-bajnokságot jövőre, június 11-től július 11-ig rendezik majd meg a tervek szerint az eredetileg kijelölt helyszíneken. A kontinenstorna helyszínei között a magyar főváros mellett London, Baku, München, Róma, Szentpétervár, Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Dublin, Glasgow és Koppenhága szerepel.