Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marihuánás termékeket gyártó cég venné meg a Camp Nou névjogait

A Barcelona azt tervezi, hogy értékesítik a Camp Nou névadási jogait, hogy ezzel is segítsék a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, most pedig fel is bukkant egy érdeklődő, ám nem biztos, hogy ilyenre gondoltak…

A Barcelona a Camp Nou történetében először kiárusítja a stadion névjogait, hogy a bevételből a koronavírus elleni harcot támogassa. Az első jelentkező máris befutott, név szerint Mike Tyson üzleti partnerének, Alki Davidnak a vállalata, a Swissx, ami marihuánát tartalmazó étrendkiegészítők és gyógyszerek gyártásával illetve forgalmazásával foglalkozik. Erről maga az üzletember nyilatkozott a BBC Sportsnak.

“A Camp Nou egy nagyszerű stadion, és mivel most különösen erre a területre koncentráltunk a vállalatunkban, így csodálatos ötletnek tűnik a névadás. A cégem egy olyan kannabisszal foglalkozó vállalat, amely Spanyolországon és az Európai Unión belül is vezető szerepet tölt be a legalizációs harcban. Hogy a Barcelona hírnevét hátrányosan érintené, hogy egy ilyen cég nevét viseli a stadionja? Nem tudom, de az biztos, hogy a világot az új ötletek éltetik.”

A katalán együttes a héten átruházta a Barcelona alapítványára a stadion névadási jogát, amelynek így az lesz a feladata, hogy szponzort találjon a Camp Nou számára a 2020/21-es szezonra.