Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: váratlan újdonság lehet a járvány utáni folytatásban

A nemzetközi szövetség (FIFA) orvosi vezetője a minap egy elsőre – na jó, még másodikra is – meghökkentő javaslattal állt elő a folytatásra vonatkozólag…

A FIFA orvosi vezetője,  Michel D’Hooghe véleménye szerint a pályára köpés komoly rizikófaktor lehet a vírushelyzetben, ezért szankcionálni kellene a következő időszakban, és a tervei szerint be szeretné vezetni, hogy a folytatásban a pályán való köpködést a játékvezető sárga lappal szankcionálja.

“Sajnos mára abszolút megszokott lett a futballban, és ez nagyon nem segíti a higiéniát. Ez is egy olyan tényező, ami miatt nagyon óvatosnak kell lennünk, ha újrakezdjük a játékot. Nem akarok pesszimistának tűnni, csupán kellően szkeptikus vagyok.”

A belga doktor egyébként azt is elárulta, hogy a mérkőzések korai újraindulása esetén hiába lesznek zárt kapus mérkőzések, semmiképpen sem ajánlja, hogy a szurkolók csoportosan, barátokkal összeverődve nézzék a találkozókat egészségügyi okokból. Azt pedig nyilván ő maga sem tudta megjósolni, hogy vajon mikor folytatódhatnak az egyes bajnokságok, de véleménye szerint korai lenne májusi vagy júniusi újrakezdésről beszélni bármelyik topliga esetében is.