Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: A Király-kupa döntőjéről is javában zajlanak az egyeztetések!

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) pontosan tudni szeretné, hogy a kupadöntőbe jutott Real Sociedad és Athletic Bilbao milyen körülmények között játszaná le a találkozót.

Ha már úgy tűnik, lehet futballozni Európában a következő hónapokban, a két baszk csapat érthető módon le szeretné játszani a kupadöntőt, amely az eszmei értékén túl, a győztesnek Európa-liga indulást is ér – Pontosabban érhet, amennyiben azt a forgatókönyvet választják.

Az RFEF augusztus 3-ig adott határidőt a döntő megrendezésére, és jelenleg is egyeztet a csapatokkal. A spanyol lapok szerint a szövetség kétféle forgatókönyvet képzel el:

 

1. A csapatok nézők előtt játszanának, ugyanakkor az Európa-liga kvalifikáció a bajnoki tabellán hetedik csapathoz vándorolna.

2. Zárt kapus mérkőzésen, a győztes az Európa-liga főtáblájára jut.

 

A szövetség már kiküldte a dokumentumokat a csapatoknak, amelyeknek a madridi As című sportnapilap szerint 48 órájuk van reagálni. Úgy hírlik a bajnoki tabellán jelen állás szerint negyedik Real Sociedad szívesen játszana nézők előtt is, ugyanakkor a hatdoik Bilbaonál a zárt kapus forgatókönyvre szavaznak, mondván a kupadöntő szelleméhez jobban kapcsolódik az, hogy a győztes egyenes ágon kvalifikálja magát Európába.