Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Készen áll a klubváltásra az Ajax kapusa

A minap félreérthetetlen kijelentést az Ajax Amszterdam több sztárcsapattal is hírbe hozott fiatal kapusa, klubja pedig már az eladási árát is meghatározta…

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Barcelona csapata készen áll egykori növendéke, André Onana leigazolására az Ajax Amszterdam csapatától, de a tehetséges kapus neve már többek közt a Chelsea és az AC Milan átigazolási tervei között is szerepel.

“Ne értsenek félre, rendkívül boldog vagyok az Ajaxnál, és nagyon hálás vagyok a klubnak. Öt fantasztikus évet töltöttem itt, ám most eljött az idő lépni egyet. Nem tudom, mit hoz a jövő, de az ambícióim és céljaim egyértelműek”

– említette Onana az Algemeen Dagblad részére adott interjújában.

A 16-szoros kameruni válogatott kapuvédő számára  nem lenne ismeretlen a Barcelona, hiszen 2010 és 2015 között a katalánoknál nevelkedett. Azóta immár zsinórban negyedik éve a patinás holland egyesület első számú hálóőre. A 24 éves kapust még 2022-ig köti szerződés az Ajaxhoz, aktuális piaci értéke pedig 36 millió euró a nemzetközi mértékadó Transfermarkt adatai szerint.

Mindeközben a holland egyesület vezetőedzője, Erik ten Hag is megerősítette, hogy “megfelelő ajánlat” esetén a klub hajlandó megválni tehetséges kapusától, amely 25 millió font lenne, de a szakember tudomása szerint hivatalos megkeresés még egyetlen klub részéről sem érkezett hozzájuk Onana megszerzésére.