Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid? Benfica? Olympiacos? Rangers? – Melyik Európa legeredményesebb futballklubja?

A Bleacher Report(későbbiekben BR) nevű népszerű sportspecifikus weboldal a karantén-intézkedések eleje óta egy sajátos összeállítást készít, számolva a futball nélküli napokat. Minden egyes számhoz valamilyen felejthetetlen pillanatot, páratlan statisztikai mutató köt a BR. Így jutottunk el május 5-én, az 54. naphoz.

Pontosan ennyi trófeája van a skót Glasgow Rangers együttesének, amely ezzel Európa legeredményesebb profi futballcsapata.

A Rangerst szorosan követi az észak-ír Linfield 53 megszerzett, többnyire hazai kupával; majd következik az a klub, amelynek lekörözése tölti csak el igazán büszkeséggel a glasgow-i kékeket: Az ősi rivális Celtic még éppen hogy az 50-esek klubjához tartozva, áll a képzeletbeli dobogó harmadik fokán.

Érdekesség, hogy a Top 5 európai bajnokság (angol, német, spanyol, olasz, francia) legtöbb trófeájával rendelkező együttese az olasz Juventus (35), amely hatodik az ide vonatkozó ranglistán. A következő ‘élklub’ a TOP10-be éppen csak beférő Real Madrid (33) együttese.