Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leérettségizett a 29 éves magyar játékos

Talán már nem is emlékeznek, de nem olyan régen a magyar futball egyik legtehetségesebb játékosaként tartották számon Gosztonyi Andrást. A még mindig csak 29 éves játékos karrierje nem úgy alakult, ahogy szerette volna, de most a magánéletében pótolt egy fontos lemaradást. 

“Idővel mindenképpen le akartam tenni az érettségit, beiratkoztam Anarcson az esti gimnáziumba, és most jött el a vizsgák ideje. Két kisfiam van, előttük sem szégyenkezhetek majd, hogy az érettségim sincs meg, meg aztán gondolni kell a pályafutásom utáni időkre is, és mivel szeretnék edzősködni, a tanfolyamok elvégzéséhez szükség van az érettségire.” 

Gosztonyi mindössze 18 évesen tagja volt, a 2009-ben U-20-as VB bronzérmes válogatottnak. Ekkor még mindenki azt hitte, hogy egy fantasztikus pályafutás kezdetét láthatjuk. Sajnos az élet mást tartogatott Gosztonyi András számára.
2010-ben kölcsönbe került az akkor Serie A-s, Barihoz. Az olasz csapat anyagi okok miatt nem élt opciós jógával és nem vásárolta meg a játékost. Ezután a Videoton csapatába igazol, ahol tagja volt az első bajnoki címet nyerő csapatnak, emellett a Magyar Kupát is megnyerte a székesfehérvári csapattal.

A sokszoros utánpótlás játékost sokszor gyötörték sérülések, emiatt a Vidinél sem számoltak vele két év után. Diósgyőrt érintve igazolt Kisvárdára. Tagja volt az NB II-ből feljutó csapatnak is.

Gosztonyi mellett egy másik kisvárdai játékos is idén érettségizett. A 19 éves Szőr Levente a foci mellett a továbbtanulást is fontosnak tartja. 2018-ban Szőr volt az első 2000-es években született játékos aki bemutatkozhatott a Kisvárda felnőtt csapatában.