Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Visszavásárolhatják a saját nevelésű játékosukat

A Barcelona rendszeresen ad kölcsön játékosokat úgy, hogy opciós joga van a másik csapatnak megvásárolni a játékost, de a tehetségesebb játékosoknál egy magasabb áron magának is megadja a lehetőséget, hogy visszaszerezhesse tehetségét. Ezt emelhetik egy új szintre a Katalánok, hiszen Marc Cucurella játékjogát másodjára szerezhetik így vissza.

A fiatal katalán balhátvédet először 2018-ban adtak kölcsön a Barca, akkor az Eibarban játszott egy szezont. A baszk csapat is élt opciós jogával és 2 millió Euróért megvette a játékost. De a Barcelona 4 millió Euróért visszavásárolta, majd csupán 16 nap után lepasszolta a Getafe-nak.

Mindössze két hónapja élt a szerződésbe foglalt vásárlási opcióval a Getafe és 6 millió Euróért megvásárolta a fiatal balhátvédet. Most viszont olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Barca ismét szeretné visszavásárolni Cucurellát. Ehhez 15 millió Eurót kell fizetnie a madridi kis csapatnak. Ezúttal viszont nem tervezi kölcsönadni játékosát a Barca. Ez pedig Junior Firpo helyét veszélyezteti a keretben. Junior 2019-ben érkezett a Real Betis-től, de nem váltotta be a hozzá fűzőt reményeket.

Cucurella abszolút alapember a madridi csapatban. A bajnokságban csupán egyetlen egy találkozott hagyott, azt is sárga lapos eltiltás miatt.