Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Nem Diego Simeone az igazi sikerkovács?

Vélhetően olvasóink közül is a legtöbben Diego Simeonéval azonosítják az Atlético Madrid jelenkori sikereit, pedig az első nagy trófeájukat 2010-ben nyerték a “matracosok”.

A korábbi Atleti-tréner, Quique Sánchez Flores, nem kisebbítve a Simeone-faktor jelentőségét, meg is jegyezte, hogy némi érdeme azért neki is van abban, hogy a klub újra a siker útjára léphetett.

Az 55 esztendős spanyol tréner megjelölése szerint ugyanis a 2010-es Európa-liga döntőjének megnyerésével (2:1 a Gera Zoltánnal felálló Fulham ellen – a szerk.) vette kezdetét a klub felemelkedése (Diego Simeone a hamburgi El-döntő idején  (2010. május 12-én) éppen klub nélküli szakember volt – a szerk.).

“Hihetetlen este volt! Sok hullámvölgyön és -hegyen át kellett esnünk a döntő megnyeréséig. Tudtuk, hogy szükségünk van valami különlegesre, amely fellendítheti a csapatot!” – Fogalmazott Sánchez Flores a madridi Marcának adott legutóbbi interjújában.

“A szurkolók is nagyon vágytak már arra, hogy a klub újra sikeres legyen, és trófeákat nyerhessen! Mindenkit egy cél vezérelt! Sok szurkoló még csak át sem élhette, hogy milyen is trófeát nyerni! Újra nagy klub lett az Atleticóból!” – Folytatta a jelenleg klub nélküli szakember.

“Két olyan fantasztikus csatárral a sorainkban, mint Diego Forlán, vagy Sergio Agüero éreztük, hogy eljön a mi időnk. Csak idő kérdése volt! Elől nagyon, de nagyon jók voltunk, hiszen Forlán és Agüero mellett olyan  futballistáink voltak, mint Simao (Sabrosa), (José Antonio) Reyes, és (José Manuel) Jurado; de megvoltak a az igazán tehetséges fiataljaink is. David de Gea és Alvaro Dominguez már bontogatta a szárnyait, egy évvel később pedig eljött Koke nagy lehetősége… A sikerhez vezető utat kiköveztük.” – Tette még hozzá Sánchez Flores.