Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így folytatódhat az MLS! – sajtóhír

A koronavírus járvány okozta helyzet átírta szinte minden bajnokság tervezett működését. Ez alól az MLS sem volt kivétel. Most úgy néz ki, hogy van egy igen kidolgozott terv a bajnokság újrakezdésére.

Mindössze két fordulót tudtak megrendezni az MLS küzdelmeiből, mielőtt márciusban felfüggesztették a bajnokságot. Korábban úgy tervezték, hogy 30 nap után folytatnák a mérkőzések lebonyolítását, ám a koronavírus járvány átírta ezt a tervet. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy június 8 után indíthatják újra a ligát.

Május 6-a óta a játékosok megkezdhették az egyéni edzéseket. Ezután azt szeretnék elérni, hogy szigorú szabályok mellett csoportos tréningeket is tudjanak tartani. Sajtóhírek szerint minden csapatot Orlandóba szeretnének „repíteni”, ahol a nyáron folytatnák a pontvadászatot.

A tervek szerint a mérkőzéseken nem vehetnének részt nézők, egy nap alatt pedig akár több mérkőzést is játszhatnának a csapatok. Helyszínként a Disney sportkomplexumai és másik Orlando területén lévő stadionok szolgálhatnának. Az elszigetelt körülmények között is folyamatosan orvosi vizsgálatoknak vetnék alá a játékosokat és a stábtagokat. A nyár végéig tartanák itt a 26 együttest, utána pedig mindegyik visszatérhetne a maga államába.

Amennyiben a tervet elfogadják, úgy az MLS lehet az első profi liga, amely folytatja működését az Egyesült Államokban.