Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újabb lépéssel közelebb a visszatéréshez – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint a spanyol bajnokság (La Liga) csapatai megkapták az engedélyt arra, hogy a hétfőtől csoportos edzéseket tartsanak játékosaik számára…

A spanyol bajnokság (La Liga) csapatai az elmúlt héten már megkezdték az edzéseket, egymástól elkülönítve, azonban a spanyol kormány engedélyezte a klubok számára, hogy hétfőtől csoportos tréningeket tartsanak, annak ellenére, hogy Spanyolország egyes területein a koronavírus-járvány miatt továbbra is szigorú korlátozások érvényesek.

Az AP értesülései szerint például Madrid és Barcelona városa sem enyhített az intézkedéseken, ugyanakkor az éllovas Barcelona és a tabella második helyén álló Real Madrid is lehetőséget kapott arra, hogy az egyéni edzések helyett csoportos gyakorlásokat tartson. A klubokat és a játékosokat arra kérték, tartsák be a szigorú egészségvédelmi irányelveket az edzések során. A játékosokat, a klub munkatársait, valamint mindenkit, aki részt vesz a gyakorlásokon, rendszeresen koronavírusteszt alá kell vetni.

A spanyol sajtó várakozásai szerint június végén folytatódhat a 2019-2020-as idény, melyből még 11 forduló van hátra, és az előzetes tervek értelmében a hét minden napjára jutnának mérkőzések, de 72 órán belül egyetlen csapat sem léphet pályára. A részletes program kitűzésére a közeljövőben lehet számítani.