Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török védőt szerződtethet a Barcelona! – sajtóhír

Csak a listavezető Liverpool és a csodás idényt futó Sheffield United kapott kevesebb gólt a Leicester Citynél 29 forduló alatt a koronavírus járvány miatt félbeszakított idényben. A Barca a hírek szerint a Rókák védelmének egyik alappillérét akarja megszerezni.

Caglar Söyüncü két évvel ezelőtt szerződött Angliába a német Freiburgtól, 21 millió euró fejében. Harry Maguire távozása után lett stabil helye a kezdőcsapatban, azóta pedig kirobbanthatatlan a védelem közepéből. Fantasztikus teljesítményére számos topklub felfigyelt.

Korábban már beszámoltunk a Manchester City érdeklődéséről, ám a legújabb hírek szerint a katalán óriás, a Barcelona szeretné megszerezni a török játékost. Mustafa Dogru korábban Söyüncü ügynöke volt és az ő elmondása alapján nem először keresték fel a gránátvörös-kékek a középhátvédet. Azt sem zárta ki, hogy egykori ügyfele a nyáron valóban a spanyol nagyvárosba szerződjön:

Lehetséges, hogy Caglar ezen a nyáron a Barcelona játékosa lesz. Már korábban is akarták szerződtetni őt, amikor még az Altinorduban játszott. Egyeztettünk velük és ők felvázolták egy projektet, de úgy véltünk, hogy egy olyan csapatba kéne mennie, ahol folyamatosan kezdő lenne, és ezáltal a fejlődése is töretlen maradna. Ezen ok miatt fogadtuk el végül a Freiburg ajánlatát. Szerintem a Premier League mezőnyéből egyedül a Liverpool lenne képes meggyőzni Caglart, hogy náluk játsszon. Viszont úgy vélem, nemcsak a Barcelonára kell figyelni az ő esetében, hanem a PSG is megszerezheti őt.

Söyüncü ebben az idényben összesen 35 mérkőzésen lépett pályára, 1-1 gólt és gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé, valamint 14 alkalommal kapott gól nélkül zárták le a találkozót. Jelenlegi szerződéséből még 3 év van hátra. Piaci értékét a transfermarkt 32 millió euróra becsüli.