Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a DAC új vezetőedzője – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően, a csütörtöki napon kijelölte új vezetőedzőjét a szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő felvidéki csapat, az FC DAC 1904 együttese…

Az FC DAC 1904 együttese az egykori magyar szövetségi kapitányt, Bernd Storckot nevezte ki megüresedett vezetőedzői posztjára, miután a közelmúltban felbontotta az idény közben kinevezett portugál Hélder Cristovao szerződését.

A két évre aláíró 57 esztendős német szakember a következőket mondta kinevezését követően a felvidéki csapat honlapjának:

“Boldog vagyok, hogy a következő két évben vezetőedzőként irányíthatom a DAC-ot. Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi úr és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet.”

Storck korábban vezetőedzőként Kazahsztánban, Görögországban, valamint Belgiumban vállalt munkát, a magyar válogatottat 2015 és 2017 között irányította, miután azt megelőzően az U20-as nemzeti csapatunk edzője volt. A korosztályos nemzeti csapatnál a mostani szerdahelyi játékosok közül Kalmár Zsolt és Vida Máté is szerepelt már a kezei alatt.

A szlovák bajnokság alapszakaszát a DAC a harmadik helyen zárta a Slovan Bratislava és a Zsolna mögött.