A védelmén erősítene az Arsenal! – sajtóhír

Mikel Arteta úgy véli, hogy ráfér az erősítés a hátsó alakzatra. Legújabb kiszemeltje a Borussia Dortmundban játszik és a hírek szerint mozdítható is.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnoki szezonban 28 forduló alatt 36 gólt kapott az Arsenal. A top 10-ben ennél csak a Burnley, Tottenham, Chelsea trió hálója zörrent meg többször, tehát ráfér az erősítés a védelemre.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Arteta kiszemeltje nem más, mint a Borussia Dortmund svájci játékosa, Manuel Akanji. A közép- és jobbhátvédként is bevethető svájciért állítólag nem először készül ajánlatot tenni a londoni együttes. Tavaly nyáron is próbálkoztak már, de akkor Diallo PSG-be szerződése miatt nem akartak újabb hátvédet elengedni a sárga-feketék.

A Sun viszont úgy tudja, hogy Akanji kegyvesztetté vált az utóbbi időben Lucien Favre szemében, aki így hajlandó egy bizonyos összeg fejében elengedni játékosát. Ez az összeg 25 millió euró körül mozog a portál értesülései szerint.

Akanji ebben a szezonban összesen 34 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólpasszt osztott ki, valamint 14 esetben kapott gól nélkül zártak. Szerződése még két évig köti a Dortmundhoz. Piaci értékét a transfermarkt 20 millió euróra becsüli.