Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A második félidőben a Hertha lerendezte a berlini derbit! – videóval

A koronavírus-járvány miatti kényszerszüntet követő második forduló fővárosi derbivel kezdődött. A rangadót végül magabiztosan a hazaiak nyerték meg.

Volt miért visszavágnia a hazaiaknak, hiszen a szezon első berlini derbijét 1-0-ra elveszítették. Aktívabban is kezdte meg a mérkőzést a Hertha, de az első veszélyesebb helyzet az Union előtt adódott egy megpattanó beadás után. Szinte rögtön ezt követően Lukebakio ziccerét kellett hárítania Gikiewicznek. A 27. percben Cunha sarkazott a kapura, ám a vendégek hálóőre ezt a próbálkozást is védeni tudta. 10 perccel később ismét Cunha próbálkozott, de a lövése ezúttal is a kapusban halt el. A 44. percben Lukebakio szabálytalanságát követően Andrich veszélyeztetett szabadrúgásból. Az első játékrészben a Hertha nem tudta feltörni a vendégek stabil védekezését, akiknek nem maradt igazán erejük támadásokat vezetni.

A második félidő elején az Union eljutott első nagyobb helyzetéig Bülter révén, de a védők tisztázni tudtak. Az 51. percben aztán megtört a jég. Plattenhardt beadására Ibisevic érkezett tökéletes ütemben, és védhetetlenül a hálóba fejelt, 1-0! Az első hidegzuhany után rögtön jött a második is. Egy perccel később Ibisevic ugratta ki Lukebakiót, aki a kapus mellett elhúzva a labdát értékesítette helyzetét, 2-0! A 61. percben a mezőny legaktívabb játékosa, Cunha is betalált egy kapu előtti kavarodást követően, 3-0! Ibisevic már a második gólpasszát adta gólja után. Ezt követően próbált feljebb lépni az Union, de igazán veszélyes szituációt nem tudtak kialakítani. A 77. minutumban szöglethez jutott a Hertha, amelyet Plattenhardt ívelt középre, Boyata pedig a hálóba fejelte a labdát, 4-0! Az utolsó 30 percet a hazaiak kényelmesen lemenedzselték. Összességében a találkozót végig uralva, teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Úgy néz ki, hogy Bruno Labaddia kinevezése nagyon jó döntés volt a Hertha részéről, hiszen az ő irányításával eddig mind a két mérkőzésüket megnyerték, 7 gólt rúgtak és egyet se kaptak.

Hertha Berlin – Union Berlin 4-0 (0-0)
Helyszín: Olympiastadion, Játékvezető: Harm Osmers
Gólszerzők: Ibisevic (51.), Lukebakio (52.), Cuna (61.), Boyata (77.)- ill. –
Sárga: Lukebakio (43.) Grujic (67.), ill. Parensen (9.),
Kiállítás: – ill. –

Hertha Berlin: Jarstein – Plattenhardt, Torunarigha, Boyata, Pekarik – Grujic, Skjelbred (Samardzic 81.), Darida (Maier 80.), Cunha (Mittelstadt 66.), Lukebakio (Dilrosun 76.) – Ibisevic (Piatek 75.) Vezetőedző: Bruno Labbadia

Union Berlin: Gikiewicz – Friedrich, Hübner, Parensen – Trimmel, Prömel, Andrich (Kroos 72.), Reichel (Ryerson 63.) – Bülter (Malli 63.), Ingvartsen (Ujah 57.), Andersson (Polter 72.) Vezetőedző: Urs Fischer

A mérkőzés összefoglalója:
A forduló további programja:
Szombat
15:30 Freiburg – Werder Bremen
15:30 B. Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (Sport 2)
15:30 Paderborn – Hoffenheim
15:30 Wolfsburg – Borussia Dortmund (Sport 1)
18:30 Bayern München – Eintracht Frankfurt (Sport 1)
Vasárnap
13:30 Schalke – Augsburg (Sport 1)
15:30 Mainz – RB Leipzig (Sport 1)
18:00 Köln – Fortuna Düsseldorf (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása