Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hozta a kötelezőt a Dortmund, a piros lap is előkerült – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján a végső győzelemért küzdő Borussia Dortmund kétgólos sikert aratott a VfL Wolfsburg otthonában.

A továbbra is Marco Reus nélkül felálló sárga-feketék kicsivel több mint fél óra elteltével jutottak vezetéshez a Volkswagen Arénában: Thorgan Hazard középre tett labdáját Erling Haaland nem találta el, az egy héttel ezelőtt a Ruhr-vidéki derbin duplázó Raphael Guerreiro azonban remek ütemben érkezett, kihasználta a lehetőséget.

A szünetben Lucien Favre vezetőedző cserére szánta el magát, Mats Hummels helyére Emre Can érkezett. A hazaiak is próbálkoztak vérfrissítéssel, ám érdemben ennek nem lett meg az eredménye, sőt a Dortmund a 78. percben megduplázta előnyét Achraf Hakimi révén – Jadon Sancho a tizenhatodik előkészítését jegyezte a szezonban. A hajrában a Farkasok megfogyatkoztak, Felix Klaus szabálytalansága kiállítást ért.

A Borussia ideiglenesen egy pontra megközelítette a listavezető Bayern Münchent, amely szombat este az Eintracht Frankfurt gárdáját látja vendégül.

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 0–2 (0-1).
Gólszerzők: Guerreiro (32), Hakimi (78).
Kiállítva: Klaus (82).

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Hertha 4–0 Union

Szombat
Freiburg 0–1 Bremen
Gladbach 1–3 Leverkusen
Paderborn 1–1 Hoffenheim
18:30 Bayern – Frankfurt (Sport 1)

Vasárnap
13:30 Schalke – Augsburg (Sport 1)
15:30 Mainz – Leipzig (Sport 1)
18:00 Köln – Düsseldorf (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: