Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: kezd ellépni a rekordbajnok – KÖRKÉP

A vasárnapi kupadöntőt megelőzően szerdától szombatig bonyolították le az aktuális, 10. fordulót a koronavírus-járvány idején Európában egyedüliként félbe sem szakított fehérorosz bajnokságban (Visejsaja Liha). A rekordbajnok pedig az újabb győzelmével kezd egyre inkább kiemelkedni üldözői közül..

Fehéroroszországban már több mint 34 ezer fertőzöttet regisztráltak a koronavírus-járvány során, és a hivatalos adatok szerint 190-en vesztették életüket a betegséggel összefüggésben. Az FK Minszk csapatát ért fertőzések miatt a fővárosi egylet újabb mérkőzése került elhalasztásra, a fehérorosz élvonal aktuális fordulójának további hét meccsét viszont zavartalanul, nézők jelenlétében bonyolították le.

A vasárnapi kupafinálé két résztvevője, a bajnokság két legnagyobb esélyese szerda este találkozott egymással, azonban a viszonylag kiegyenlített mezőnyjáték ellenére a rekordbajnok BATE Boriszov végül 3-1-re, magabiztosan múlta felül a saját közönsége előtt pályára lépő címvédő Dinamo Breszt gárdáját. A bajnok ugyan az első félidő végén még a Kisvárdát is megjárt Milevszkij találatával egyenlíteni tudott, az utolsó negyedórában a BATE be tudta biztosítani sorozatbeli ötödik győzelmét, és növelte előnyét a táblázat élén, miközben a Dinamo mérlege a középmezőnyben immár negatív tartományba fordult. Ráadásul immár 9 pont a lemaradásuk legfőbb bajnoki riválisuktól.

Az üldözők közül a Torpedo Zogyino a vezetés korai megszerzése ellenére meglepetésre simán kapitulált a csütörtök esti összecsapáson, viszont a Sahtyor Szoligorszk a csereként duplázó Dmitrij Podstrelov vezetésével aratott kiütéses győzelmet. A Szluck erejéből ugyancsak egy pontra futotta, az Energetik-BGU viszont házon kívüli sikere jóvoltából egy pont hátrányban tartja a lépést az éllovassal.

A Fehérorosz Kupa döntőjét május 24-én, vasárnap 16 órától rendezik Minszkben a BATE Boriszov és a Dinamo Breszt részvételével.

 

A 10. forduló eredményei

Dinamo Breszt-BATE Boriszov 1-3
Nyeman Grodno-Torpedo Zogyino 3-1
Szlavija Mozir-Gorodeja 1-1
Sahtyor Szoligorszk-Belsina 4-0
Szmolevicsi-FK Minszk elhalasztva
Szluck-Ruk Breszt 1-1
Iszlok Minszk-Energetik-BGU 1-2
Vityebszk-Dinamo Minszk 1-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)