Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatalokba fektetné pénzét a Chelsea?

Lassan már mindenkit is szóba hoztak a Chelsea-vel, most már a fiatal tehetségek kerülhetnek előtérbe Lampardék terveiben.

Március elején özönlöttek a hírek arról, hogy a Chelsea jelentős változtatásokra készül a keretet illetően: sok játékostól megválhatnak és több új érkező is lesz. Rengeteg sztár kapcsán felmerült a Chelsea, mint lehetséges kérő – most viszont fordult a kocka. Az Evening Standard arról számolt be, hogy további fiatalítás várható.

Lampard érkezésekor tavaly kényszerűségből kellett a saját nevelésekre építkeznie a londoni csapatnak, a fiatal keret pedig végül pozitív csalódást keltett. A koronavírus járvány és az azzal járó gazdasági megszorítások viszont a legtöbb helyen előtérbe helyezték a spórolást. Épp ezért merülhetett fel, hogy nagy sztárok helyett inkább nagy ígéretekből vásároljon be a Chelsea – jelentősen olcsóbban.

Az angol portál szerint a La Masián pallérozódó Xavier Mbuyamba lehet az egyik ilyen célpont. Az ő esetében egy 195 centi magas belső védőről beszélünk – aki stílusban nagyon hasonló Virgil van Dijkhoz. A 18 éves holland védő már 16 évesen debütált a holland másodosztályban a Maastricht színeiben, ahonnan tavaly nyáron igazolt el Barcelonába. Ám még a szerződés aláírása előtt járt próbajátékon is a Chelsea-nél: az U18-as csapatnál kezdett, pár nappal később pedig már az U23-ban volt. Nagyon tetszett neki a klub, ahogy a Kékeket is lenyűgözte a fiatal játékos, ám az átigazolási büntetés miatt az angol csapat nem szerződtethette Mbuyambát.

Az előző szezont a Barca U19-es együttesénél töltötte és egy nyilatkozatában arról beszélt, szeretne bekerülni a B-keretbe. Ugyanakkor az ügynöke már kicsit máshogy nyilatkozott nem rég: szerinte a katalánoknál minimális az esély arra, hogy az első keretben számítsanak a játékosára, ezért hamarosan szeretnének majd váltani. A Chelsea pedig talán a legesélyesebb kérő. Anno ők keresték meg először Mbuyambát és nagyon kitartóak voltak. Remek volt a prezentációjuk, azóta pedig az U23-as játékosok folyamatosan egy térben vannak a felnőtt csapattal, ami további jó jel a holland védő számára.

A Transfermarkt 450 000 euróra becsüli az értékét, minden bizonnyal jó áron tudna hozzájutni az angol klub, ha már most lecsapnának rá.