Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ötöt vágott a Leipzig a Mainznak, Werner mesterhármast szerzett – videóval

A Bundesliga 27. fordulójában az RB Leipzig a Mainz otthonába látogatott és tükörsima győzelmet aratott. Igazi örömfutballt játszottak a lipcseiek, Timo Werner pedig mesterhármast ért el. 

Már az első félidőben fölényben játszott a lipcsei csapat, és a 11. percben meg is szerezték a vezetést Timo Werner megpattanó lövéséből. A Mainz nem igazán tudott veszélyeztetni, a lehetőségeiket is rendre elrontották, sőt az első játékrészben még a kaput sem találták el. A 23. percben érkezett a vendégek második találata, amit Poulsen gyönyörű fejeséből szereztek. A szünetig még meglőtték a harmadik góljukat is a 36. percben, amit Sabitzer emelt a hálóba a védők és a kapus felett.

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt már rögtön a 48. percben érkezett a Leipzig negyedik találata is egy gyönyörű támadás végén: egy szép sarokpassz után Kampl lőtte középre a labdát az érkező Werner elé, akinek már csak a kapus mellett kellett betalálnia a hálóba. A 63. percben Kampl is betalált, de ezt a gólt les miatt érvénytelenítették. A 64. percben érkezett a Mainz egyetlen komolyabb helyzete, de Martins fejese épphogy elkerülte a kaput. A 75. percben szerezte meg Werner a mesterhármasát és egyben csapat ötödik gólját, amit Poulsen fantasztikus indítása után a kapus feje felett lőtt kapásból a hálóba.

Mainz-RB Leipzig: 0-5 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Werner (11. 48. 65.), Poulsen (26.), Sabitzer (36.)
Sárga lap: Kunde Malong (20.), Bruma (31.), St. Juste (79.) ill. Sabitzer (13.), Upamecano (17.), Werner (35.)
Kiállítás: – ill. –

A német bajnokság jelenlegi állása: