Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maxi López: „Ronaldinho jött, és kirángatott az ajtón”

Ugyan már harminchat esztendős, de még mindig aktív játékosnak számít az FC Barcelona korábbi játékosa, Maxi López. A korábbi argentin válogatott csatár manapság a Serie B-s Crotone alkalmazásában áll, de a sok-sok évvel ezelőtti barcelonai időszakáról osztott meg egy történetet.

Maxi López alig huszonegy évesen hagyta el nevelőklubját, az által oly’ szeretett River Plate-et, és lett az FC Barcelona játékosa. Az argentin légiós végül nem túl sok örömre lelt a Camp Nou-ban, lévén csak egy idényt húzott le ott, majd egy kölcsönidény (Mallorca) után belekezdett a nyughatatlan karrierjére olyannyira jellemező vándorlásra. Barcelona óta már a tizenegyedik klubját szolgálja López, ám bő tizenöt év távlatából is szívesen emlékszik vissza Európába költözésére, és különösképpen egyik legendás csapattársára:

„Akkor érkeztem a Barcelonába, miután már folyamatosan játszottam Argentínában. Superclassico-k, és bajnoki címek a River Plate-tel, és Európa máris nyitva állt: csatlakoztam egy olyan csapathoz, ahol sok fontos játékos szerepet, és így arra késztettek, hogy Ronaldinho mellett játsszak. Nagyon nehéz volt beilleszkedni, megérteni és becsatlakozni a csapat dinamikájába. Miután hazamentem a házamba, Ronaldinho megérkezett, bejött az ajtón és kihúzott. Együtt vacsoráztunk, elvitt a városba. Egy csapatban mindig is ilyen társra vágytam.”

– érzelmeskedett a korábbi aranylabdással kapcsolatos emlékeivel kapcsolatban, a Crotone csatára.