Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real és a Barca történelmének legjobb kezdőcsapatai, spanyol szemmel!

A spanyol futball nemzetközileg is elismert szakírója, Julio ‘Maldini’ Maldonado a Marca című sportnapilap felkérésére összeállította a Real Madrid és az FC Barcelona történelmének legjobbnak vélt kezdő tizenegyét.

“Először is, ez nem egy könnyű feladat. A barcánál például sok jelenkori játékost választottam, mivel a klub történelmének legjobb csapatát alkották.” – Idézi a Marca az 52 esztendős, tapasztalt újságírót, a katalánoknál a Victor Valdes – Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Jordi Alba – Xavi Hernandez, Pep Guardiola, Andres Iniesta – Ronaldinho, Lionel Messi, Johan Cruyff kezdőcsapatot nevezte meg, hozzátéve, hogy sokat vacillált például azon, hogy Diego Maradona, Sergio Busquets vagy éppen Ronald Koeman helyet kapjon e a csapatban, Cruyff, Guardiola, vagy Piqué kárára.

A ‘Maldini’ becenévre hallgató zsurnaliszta a Real Madrid esetében más elvet követett, például a jelenlegi keretből egy játékost nevezett meg, és mint elondta, itt nem tehette meg, hogy kihagyja a múlt nagy csillagait.

Az Iker Casillas – Marquitos, Manolo Sanchis, Sergio Ramos, Roberto Carlos – Ferenc Puskas, Fernando Hierro, Alfredo Di Stefano, Paco Gento – Raul Gonzalez, Cristiano Ronaldo tizeneggyel itt kevésbé lehet vitába szállni, mint mondjuk a Barca esetében.