„Ha Messi elhagyja a Barcát, akkor nálunk fog játszani”

Érdekes nyilatkozatot tett Lionel Messi gyerekkori klubjának, a Newell’s Old Boys-nak az alelnöke, Christian D’Amico. A klubvezető szerint könnyen elképzelhető, hogy az argentin szupersztár egy napon majd náluk zárja le a pályafutását.

Leo Messi még a 13. születésnapja előtt elhagyta hazáját, hogy családjával együtt átköltözzön Európába, és hogy megkapjon mindent az FC Barcelonától, amit azóta is törleszt a klub felé. A ma már hatszoros aranylabdás csillag gyerekként a Newell’s Old Boys szurkolója és neveltje volt, és már korábban szóba került, hogy esetleg pályafutása alkonyán visszatér a gyökereihez.

Messi a jövő hónapban immár 33 esztendős lesz, ám a jelek szerint még mindig van pár jó év a lábaiban. Ám D’Amico alelnök úgy tűnik, hogy azokból a bizonyos utolsó évekből néhányat náluk húzna a történelem egyik legnagyobb játékosa:

„Ez nem csak rajtunk múlik. Az argentin szövetség is segíthet nekünk, hiszen Tapia elnök a barátja. Soha nem léptem még kapcsolatba vele, és megpróbálom nem is zavarni.”

– kedveskedett D’Amico.

Lionel Messi jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes az FC Barcelonával.