Juventus: “Kikosarazta az Intert, Torinóba akart menni!”

Nyártól a Juventus keretéhez csatlakozó Dejan Kulusevski korábbi edzője, Andreas Engelmark a SpazioJ.it honlapnak adott exkluzív interjújában beszélt a svéd válogatott szélsőről, külön kitérve Kulusevski klubváltásának egy igen érdekes részletére is. 

Mint ismert, Dejan Kulusevski szerződtetését már bejelentette a Juventus.
A 20 esztendős szélsőre ígéretes időszak várhat Torinóban, amennyiben ilyen ütemben fejlődik – Állítja a Kulusevskit még a svéd Brommapojkarna utánpótlásából jól ismerő Andreas Engelmark.

“Dejan pozitív, mosolygós és jó kedélyű személyiség. A futball a mindene. Már fiatalon kiemelkedett a társai közül, elsősorban cselezőkészségével. Sokat segítettünk neki, hogy fejlődhessen. Könnyű volt vele dolgozni, hiszen mindig a megfelelő emberekre hallgatott. Mentálisan egy elképesztően erős személyiség. Nem is csodálom, hogy a 20-as éveire már komplett játékossá vált!” – Idézi Engelmarkot a Juventusz-hírekkel központilag foglalkozó fentebb említett portál.

“Pontosan ismerem a kvalitásait. Nagyon jót tett neki, hogy az Atalanta utánpótlását választotta, amely szerintem az egyik legjobb Olaszországban. Most pedig már a legsikeresebb olasz csapat játékosa lesz. Ő akarta így! Hívta az Inter is, a milánóiak komoly ajánlatot is tettek érte, de Dejan úgy érezte, hogy számára a Juve és Sarri mester taktikája az, amihez jobban tud majd alkalmazkodni. Az Inter és Conte 3-5-2-es hadrendjében nem igazán látta a helyét. Elárulhatom, sokat nem vacillált a döntésén!” – Folytatta a most a Brommapojkarna másodedzőjeként tevékenykedő szakember, aki azt is elmondta, szerinte miben kell még Kulusevskinek fejlődnie ahhoz, hogy a játéka megugorhassa a következő szintet.

“Komolyan gondolom, hogy komplett játékos, viszont nézőpont kérdése a megítélése. Talán szerezhetne több gólt, és kapura jóval veszélyesebben kellene futballoznia. Biztos vagyok benne, hogy a Juventusnál, ahol pontosan ismerik, milyen minőséget is képvisel már most, még jobb játékos lesz!” – Így Andreas Engelmark.