Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chiellini: “Azt hittük, Pogba csak egy lesz a sok közül”

Giorgio Chiellini négy évig volt Paul Pogba csapattársa a Juventusban. A nemrégiben megjelent önéletrajzi könyvében az olasz védő bevallotta, hogy a Manchester Unitedtől ingyen érkezett francia középpályástól nem számítottak sokra.

„Szabadon igazolható játékosként érkezett, nagyon fiatal volt, így azt hittük, ő is csak egy lesz a sok közül. Egy azokból az üzleti lehetőségekből, melyek kecsegtetőek lehetnek. Senki nem gondolta, hogy egy ekkora bajnok. Pogba elképesztő fizikai erővel mozgott a pályán, egy varázsló volt, lenyűgöző. Azt is el kell mondani róla, hogy az első mérkőzésein nem a helyén, hanem a védelem előtt játszott azért, hogy Pirlót kicsit tehermentesítse. Ez a szerep visszafogta őt, ugyanakkor ettől is vált olyan félelmetes játékossá, amilyennek ma ismerjük” – írta Chiellini az azóta világbajnok Pogbáról, aki később visszatért a Manchester Unitedhez.

Pogba 2012-ben igazolt Torinóba, ahol négy évet töltött el, ez idő alatt a Juventus négyszer hódította el az olasz bajnoki címet, valamint kétszer-kétszer az Olasz Kupát és az Olasz Szuperkupát is a magasba emelhette a francia középpályás, aki 2016-ban tért vissza a Manchester Unitedhez, akkor világrekordnak számító 105 millió euróért. A “vörös ördögöknél” eddig nem igazán találta meg számításait, így elképzelhető, hogy távozik a klubtól.