Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy az érdeklődés a 18 éves uruguayi szélső iránt – a Real Madrid és a Manchester United is képben

Több európai sztárcsapat is szívesen látná a Penarol ifjú titánját, aki Diego Forlan irányítása alatt meggyőző teljesítményt tudott felmutatni.

Valószínűleg már nem sokáig lesz a Penarol játékosa Facundo Pellistri. A 18 éves szélső még tavaly mutatkozott be az uruguayi első osztályban és kevés gólja ellenére mégis mély benyomást tett a világ legnagyobb klubjaira. Eddig mindössze egy találata és 3 gólpassza van, ám Diego Forlan csapatában mégis nagyon játékot mutatott. Robbanékony, szélvészgyors játékos, aki az oldalvonalak mentén képes lendületet adni a támadásoknak, egy az egy ellen kitűnően szerepel.

Az angol sajtóban szinte minden komolyabb klubot szóba hoztak már vele. A Real Madrid annak idején Fede Valverdét is innen szerezte meg – szeretnék Pellistrit is hasonló módon megvenni és beépíteni. Ugyanakkor olyan topklubok is sorban állnak érte, mint a Manchester United, a Manchester City, az Atletico Madrid, a Napoli, vagy a Boca Juniors. A Wolves is figyeli, mint Adama Traore esetleges utódát, valamint a hirtelen meggazdagodó Newcastle is lát benne fantáziát.

Forlan, a korábbi kitűnő csatár elmondta, hogy óriási potenciál van Pellistriben. Nagyon gyors, elképesztően tehetséges, de még sok munka lesz vele. És azzal is tisztában van, hogy hosszú távon nehéz lenne őt Uruguayban tartani.