Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos büntetés az osztrák bajnokságban!

Komoly büntetésben részesült a LASK Linz együttese, miután nem tartották be korábban a koronavírus-járvány miatt szabott előírásokat.

Az Európa-Ligában is vitézkedő linzi együttes megnyerte az osztrák pontvadászat alapszakaszát. A rájátszás úgy lett kialakítva, hogy az első 6 csapat pontjainak számát megfelezik, így lett a Linznek 27, a fő rivális Salzburgnak pedig 24 egysége lett. Mostanra viszont mégis a Salzburg vezeti a bajnokságot.

Ennek egyszerű oka az, hogy a LASK megszegte a koronavírus-járvány miatti előírásokat. Az osztrák ligának olyan videofelvételek kerültek a birtokába, amelyeken az látható, hogy a linziek csapatedzést tartanak, miközben akkoriban, amikor a video készült csak kiscsoportos edzéseket lehetett tartani, egymástól biztos távolságban.

A szövetség 12 pontos levonással sújtotta a csapatot, ami a rájátszás rendszerének értelmében 6 pont mínuszt jelent, mivel az alapszakaszban elért egységekből vonják le a büntetést. Ezen kívül még 75 ezer eurós bírsággal is sújtották a gárdát, ami 26 millió forintnak felel meg. A klub fellebbez a döntés ellen, mivel aránytalanul súlyosnak érzi azt.