Újpest: visszatért Véber György – hivatalos

Az Újpest utolsó, 1998-as bajnokcsapatának két oszlopos tagját, Véber Györgyöt és Szlezák Zoltánt nevezték ki edzőnek a klub U19-es csapatánál.

Véber azt mondta, már télen is szóba került a lehetőség, de így is meglepte, milyen gyorsan sikerült megegyeznie a klubbal.

“Hogy milyen itthon? Azt hiszem, kettőnk nevében mondhatom, hogy igazából nem is mentünk el innen soha azóta, hogy harmincvalahány éve betettük ide a lábunkat. Akárhova is sodort minket az élet a futballkarrierünk után, mindig is újpestinek vallottuk magunkat. Ezáltal dupla öröm, hogy újra itthon dolgozhatunk, és együtt” – nyilatkozta Véber.

A korábbi középpályás azt is elárulta, a fő célkitűzés az, hogy olyan stílusban futballozó csapat alakuljon ki, ami méltó a klubhoz, valamint annak hagyományaihoz.

„Nem olyan egyszerű megfelelni a hagyományoknak, a közegnek Újpesten, mi ebben próbálunk majd segíteni a játékosoknak” – tette hozzá Szlezák, aki 374 bajnokin játszott az NB I-ben, és egy idény kivételével végig az Újpestet szolgálta. Vébernek egy rövid győri kitérője volt, de egyébként ő is igazi újpesti klubikon, 202 NB I-es meccsen 33 gólt szerzett, edzőként pedig a magyar labdarúgás egyik megosztó személyisége, mert ugyanolyan vehemens, mint amilyen játékosként is volt, és sem a nyilatkozataiban, sem meccsek közben nem fogja vissza magát.