Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: 10 játékosmegfigyelőtől válnak meg gazdasági okokból

Már hetek óta mennek a találgatások, hogy a koronavírust követő gazdasági válság milyen hatással lehet majd a világfutballra. Az Arsenalnál már megváltak néhány embertől.

Jön a válság, meg kell húzni a nadrágszíjat. Épp ezért spórolási célzattal megválik néhány játékosmegfigyelőjétől az Arsenal. A londoni klub sok embert alkalmaz ilyen formában – köztük sokakat részmunkaidőben. 10 scoutnak meg is köszönték az eddigi munkát. Az érintett szakemberek olyan tehetségeket fedeztek fel korábban, mint Bukayo Saka, Ainsley Maitland-Niles, Reiss Nelson, vagy Emile Smith-Rowe.

Emailben kapták az értesítést, miszerint a júniusban lejáró szerződésük nem kerül meghosszabbításra. A DailyMail azt is tudni véli, hogy a klub más, hasonló beosztású alkalmazottjai – akiknek még él a szerződésük -, szintén aggódhatnak a munkájuk miatt. Sőt, korábban már az akadémiáról is elküldtek már néhány remek szakembert kényszerűségből. Az Arsenal viszont az elbocsátottak nagy részét szeretné majd visszavenni, ha ismét egyenesbe jöttek anyagi szempontból.