Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Martin Keown véleménye az Arsenal védelméről!

Martin Keown az Arsenal legendája jelenleg játékosmegfigyelőként dolgozik az „Ágyúsoknál”. A korábbi középhátvéd épp a saját posztját véleményezte a csapatnál.

Keown közel 400 mérkőzést húzott le az Arsenalnál, amellyel 11 trófeát nyert karrierje során. Az angol játékos úgy véli, hogy egykori csapata leggyengébb pontja a védelem, azon belül is a középhátvéd poszt. A jelenlegi hátvédek többségének véleménye szerint távoznia kéne.

A legjobban David Luiz helyzete aggaszt, mert ha fizetsz egy játékosért 8 millió fontot, aki éves szinten 5 millió fontot keres, de mindössze egy szezont marad, az számomra nem tűnik bölcs döntésnek. Ő még egy minőségi védő? Tud 4 védős rendszerben játszani? Szerintem a legjobb éve a Premier Leaguben még 2016/17-ben volt, amikor visszatért a Chelseahez. Holdingot nehéz megítélni, mivel nagyon sokat sérült. Ő talán megérdemel még egy esélyt. Sokratis véleményem szerint még hasznos tagja lehet a védelemnek, viszont David Luiz helyzete az ő helyzetét is elbizonytalanítja. A brazilt el kell engedni, akárcsak Mustafit. A német abszolút nem az Arsenalba való, ez nem az ő szintje. Ha Arteta jó együttest akar építeni, akkor ezt a csapatrészt kell először rendbe tennie. Salibára mindenképp építhet, viszont igazolni kell még erre a posztra 1-2 minőségi játékost.