Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Shakhtar nyerte az ukrán rangadót

Ukrajnában is folytatódott a bajnokság, méghozzá egy rangadóval a 24. fordulóban. A Shakhtar és a Dinamo Kijev összecsapása 4 gólt és nagy küzdelmet hozott.

A legnagyobb ukrán rangadóval tért vissza a futball észak-keleti szomszédainknál. A felsőház állását elnézve gyakorlatilag ez volt az utolsó lehetőség, hogy meg lehessen fogni az éllovas Shakhtart, amely 13 ponttal vezetett az őt üldöző Zorya, Deszna, Dinamo hármas előtt. A fővárosiaknak tehát keményen kellett hajtaniuk idegenben, a teljesen üres stadionban. Az első félidő főleg róluk is szólt. A Kádár nélkül felálló fehér mezes Dinamo már 19 perc elteltével megszerezte a vezetést, ám a találatot utólag érvénytelenítette a játékvezető a videóbíró segítségével. A Kijev azonban egyértelműen jobban mozgott, így szinte csak idő kérdése volt, mikor találnak be. A 38. percben erre végül sor került és kis vizsgálódás után végül meg is adták nekik a gólt, ám nem sokáig örülhettek. Marlos ugyanis egy perccel később már be is talált a másik oldalon, így 1-1-el mehettek szünetre a csapatok.

A Shakhtar egy nagyon gyenge kezdés után rendezni tudta a sorokat és a második félidőben már esélyeshez méltó játékot mutattak. Átvették a játék irányítását, Marlos második találatával pedig a 67. percben a vezetést is megszerezték. 7 perccel később pedig Antonio is beköszönt, teljesen megsemmisítve a Dinamo Kijev győzelmi esélyeit. A vendégek érthetetlen visszaesése a győzelmükbe került, ezzel a zakóval jelenleg csak a negyedikek a táblázaton. A Shakhtar már félig bajnoknak tekinthető (és egyben BL csoportkörösnek), a másik BL-induló helyért viszont még nagy lesz a küzdelem a három holtversenyben álló csapattal.

Shakhtar Donetsk – Dinamo Kijev 3-1
G.: Buyalskyy (38.), Marlos (39., 67.), Antonio (74.)

A bajnokság felsőházának állása 24 mérkőzés után:

A táblázatért köszönet az Eredmenyek.com-nak!