Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Álmos kezdés után magabiztos Dortmund siker! – videóval

Ősszel meglepetésre pontot vesztett a Borussia a Paderborn ellen. Az első játékrészben nagyon haloványan kezdett a sárga-fekete alakulat, amely végül a második félidőben bedarálta ellenfelét.

 

Nem kezdett túl meggyőzőn a Dortmund együttese. A Paderborn csapata többször is eljutott a vendégek kapujáig, ám a befejezések rendre gyengére sikeredtek. Az első veszélyes helyzet a Dortmund előtt a 26. percben adódott, de Guerreiro lövése elkerülte a kaput. A 30. percben egy rövid hazaadást követően került majdnem helyzetbe Hazard, de Zingerle szögletre tudott menteni. Az első játékrész lefújása előtt még Brandt előtt adódott egy helyzet, ám az égbe lőtte a labdát. A hazaiak nagyon fegyelmezetten védekeztek, amivel nem is tudott mit kezdeni az első félidőben rendkívül indiszponáltan játszó Dortmund.

A második játékrészben aztán feljebb kapcsolt a Borussia. Előbb Hakimi előtt adódott egy ziccer, ekkor Zingerle nagy védést mutatott be, majd Hazard lőtte mellé közelről a labdát. A Dortmund fölénye aztán az 54. percben góllá érett. Can beadását a kapus középre paskolta, amit Hazard már nem hibázott el, 0-1! Pár minutummal később sikerült megbontani a Paderborn védelmét, Brandt középre adott labdáját pedig Sancho passzolta a kapuba, 0-2! A 70. percben erősen kétséges büntetőt ítélt a Paderborn javára a játékvezető Can kezezése után. A 11-est Hünemeier magabiztosan értékesítette, 1-2! Nem sokáig reménykedhetett azonban a hazai együttes. A 74. percben Sancho szerezte meg a második gólját, 1-3! A 85. percben Hakimi is feliratkozott az eredményjelzőre a csereként beállt Schmelzer passza után, 1-4! A találkozó végére teljesen összeroppant a Paderborn. Witsel adta be a labdát, amelyet Schmelzer kotort a hálóba, 1-5! A 91. minutumban Sancho megszerezte a harmadik gólját is. Egy szögletet követően kontrából indult meg az angol támadó és a végén magabiztosan a hálóba gurított, 1-6! Összességében a Dortmund a második félidei ritmusváltásának köszönhetően magabiztos sikert aratott. A Paderborn reményei pedig egyre haloványabbak a bennmaradással kapcsolatban.

Paderborn – Borussia Dortmund 1-6 (0-0)
Helyszín: Benteler Arena Vezette: Daniel Siebert
Gólszerzők: Hünemeier (71. büntető) ill. Hazard (54.), Sancho (57., 74., 91.), Hakimi (85.), Schmelzer (89.)
Sárga: Collins (60.), Drager (82.)- ill. Sancho (58.), Can (71.), Hummels (76.)
Kiállítás: – ill. –

Paderborn: Zingerle – Strohdiek, Hünemeier, Schonlau – Collins, Holtmann (Proger 74.), Vasiliadis (Sabiri 83.), Antwi-Adjej (Jastrzembski 83.), Drager – Mamba (Michel 66.), Srbeny (Zolinski 66.) Vezetőedző: Steffen Baumgart

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Akanji – Guerreiro (Schmelzer 80.), Can (Balerdi 87.), Delaney (Witsel 69.), Hakimi (Morey 87.) – Brandt (Reyna 80.), Hazard, Sancho Vezetőedző: Lucien Favre

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei és további programja:

Péntek:

Freiburg – Bayer Leverkusen 0-1

Szombat:

Hertha BSC – Augsburg 2-0
Mainz – Hoffenheim 0-1
Schalke 04 – Werder Bremen 0-1
Wolfsburg – Frankfurt 1-2

Vasárnap:

B. Mönchengladbach – Union Berlin 4-1

Hétfő:

20:30: Köln – RB Leipzig (Tv: Sport 1)

 

A tabella jelenlegi állása: