Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Magabiztos Gladbach siker! – videóval

Ősszel az Union hazai pályán felülmúlta a Gladbachot. A hazaiak célja a dobogóra való felkapaszkodás, míg a vendégeké az osztályozós helytől való távolodás volt. Célját végül Marco Rose együttese tudta megvalósítani, amely története során először győzte le az Union Berlint.

A Gladbach már az első pillanattól támadólag lépett fel. Az első nagy helyzetre a 13. percig kellett várni, amikor Neuhaus a félpályáról majdnem beemelte Gikiewicz kapujába a labdát, ám a hálóőr résen volt. 4 perccel később Neuhaus újra próbálkozott és ezúttal a kapufa segítségét is igénybe véve sikerrel is járt, 1-0! Ez volt a Gladbach történetének 3000. gólja a Bundesligában. A 29. minutumban közel volt az Union az egyenlítéshez, ám Friedrich fejese elszállt a kapu felett. A 41. percben hosszú passzolgatást követően ritmust váltott a Gladbach, Plea beadását Thuram bólintotta a hálóba, 2-0! Az első játékrészben az Union támadójátéka igen ötlettelen volt, míg a Gladbach kihasználta az adódó lehetőségeit.

A második félidőt aktívabban kezdték a vendégek, amelynek gyorsan gól is lett az eredménye. Egy szabadrúgást követően Ingvartsenről pattant középre a labda, ahol Andersson érkezett és bólintott a hálóba, 2-1! A svéd támadó 12 góljából már a hetediket szerezte fejjel. Patrick Hermann szinte azonnal visszaállíthatta volna a 2 gólos különbséget. Megkerülte a kapust, ám túlságosan kisodródott és csak az oldalhálót találta el. Pár perccel később Bensebaini szabadrúgása kerülte el éppen Gikiewicz kapuját. A 60. minutumban labdát veszített a saját tizenhatosánál az Union, Plea pedig rögtön középre adta a labdát, amit Thuram passzolt a hálóba, 3-1! Ezt követően próbált feljebb zárkózni a berlini csapat, ám lövéseik rendre célt tévesztettek. A 81. percben végleg eldöntötte a találkozót a Gladbach. Bensebaini beadását követően Plea is megszerezte a maga gólját, 4-1! Összességében a hazaiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak, míg a vendégeknél nem elég egy félidei jó játék a pontszerzéshez. A kiesőzóna már csak 6 egységnyire van a berlini alakulattól, amely az utolsó 7 tétmérkőzése egyikét sem tudta megnyerni.

B. Mönchengladbach – Union Berlin 4-1 (2-0)
Helyszín:Borussia-Park Vezette: Frank Willenborg
Gólszerzők: Neuhaus (17.), Thuram (41., 60.), Plea (81.)- ill. Andersson (50.)
Sárga: Hofmann (33.), Lainer (43.), (Neuhaus 61.)- ill. Bülter (19.), Freidrich (30.)
Kiállítás: – ill.

Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini (Wendt 90.) – Neuhaus (Doucoure 90.), Hofmann (Traoré 82.), Hermann (72. Kramer), Stindl (Bénes 82.) – Plea, Thuram Vezetőedző: Marco Rose

Union Berlin: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck, Subotic (Kroos 46.) – Lenz (Ryerson 60., Mees 65.), Prömel, Gentner (Ujah 80.), Trimmel – Ingvartsen (Malli 80.), Bülter, Andersson Vezetőedző: Urs Fischer

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 29. forduló további programja:

Péntek:

Freiburg – Bayer Leverkusen 0-1

Szombat:

Hertha BSC – Augsburg 2-0
Mainz – Hoffenheim 0-1
Schalke 04 – Werder Bremen 0-1
Wolfsburg – Frankfurt 1-2

Vasárnap:

18:00: Paderborn – Borussia Dortmund (Tv: Sport 1)

Hétfő:

20:30: Köln – RB Leipzig (Tv: Sport 1)

A tabella jelenlegi állása: