Legendák Viadala

Megvan a Championship folytatásának időpontja is! – Hivatalos

Kesztyűs Dávid
Kesztyűs Dávid
újságíró, 2020 június 1. 20:30

Újabb pozitív hírt kapott az angol futballvilág. A Premier League és az FA-kupa újrakezdésének kihirdetése után eldőlt, hogy mikor folytatódnak a másodosztály küzdelmei.

Az utolsó meccset március 8-án játszották a Championshipben, ezt követően a koronavírus-járvány miatt a többi bajnoksághoz hasonlóan ezt is felfüggesztették. A brit kormány rendeletének értelmében júniustól folytatni lehet a bajnokságokat, természetesen nézők nélkül. A Premier League június 17-én, az FA-kupa pedig 10 nappal később veszi kezdetét. A Championship a két időpont között, június 20-án fog újra elrajtolni.

A másodosztály küzdelmeiből még 108 találkozó van hátra, valamint a rájátszás. Mivel igen zsúfoltan lehet csak megoldani a mérkőzések lebonyolítását, így lehetséges az is, hogy a meccskeretek létszámát 18-ról 20 főre emelik, valamint bevezetnék a Bundesligában is látható 5 cserelehetőséget. A játékosokat és a stábtagokat a későbbiekben is rendszeresen tesztelni fogják. Az utolsó vizsgálatra pénteken került sor, ahol 8 klubnál összesen 10 pozitív eredmény született.

A másodosztály jelenlegi állása: